Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie widzę postaci, mobów oraz budynków

elektryczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłam małego netbooka głównie aby grać na nim w metina. Wszystko ładnie, otwiera się, ale podczas wybieranai postaci ich nie widać, jest taki zarys. Widać to na screenie.

24w7hj5.jpg

Nie wiem dlaczego tak jest, ale po wybraniu postaci mam taki widok.

nl7wjb.jpg

Nie widać postaci, mobów i budynków. Budynki są tak rozmazane jak na screenie. Muszę blisko podejść jakiegoś budynku, żeby go widzieć. Np. jak jest ruda żyły, to ja ani żyly ani postaci nie widzę, ale jak podejdę i klikam żeby kopać to wszystko działa. Jak zejdę z konia (bez skojarzeń:P) to pojawia się na chwile ten koń i postać, a potem znikają. Przeszukałam cały net i nie znalazłam rozwiązania. Na początku myślałam, że karta graficzna jest uszkodzona, ale jak zainstalowałam inną grę GTA Vice City, to wszystko działa elegancko. Wiem, że będą komentarze, że netbook jest tylko do neta, ale jednak działają mi gry bez problemu, jak np. te GTA, a metin przecież nie ma jakiś tam wymagań sporych.

Mój netbook to asus x101ch windows 7 starter procesor atom quad core 4x1,6 ghz, 1 gb ram, karta graficzna zintegrowana gma 3600.

Ma zainstalowany najnowszy sterownik do karty graficznej, zainstalowałam directx 9, oprócz tego , że ma 11, również nie pomogło. Myślałam, że podczas patchowania nie pobrały się wszystkie pliki z pack, więc z komputera gdzie działa metin skopiowałam folder pack i podmieniłam w netbooku, tak samo nick. Reinstal był parę razy, tak samo nic. Próbowałam się bawić ustawieniami w grze, skakałam z CPU na GPU i odwrotnie, mam ustawione te cienie na none, wszystko najniższe i tylko ten problem z tymi postaciami, mobami i budynkami, że ich nie widać lub są pokratkowane. Macie może jakiś jeszcze pomysł? 

Opublikowano

Jeżeli masz dwie karty graficzne, to sprawdź na której uruchamiana jest gra.

Możliwe, że zamiast na dedykowanej, to działa na zintegrowanej.

Wtedy trzeba przełączyć rodzaj karty.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Problem jest tylko w cliencie PLa? Może grasz na jakichs serwerach prywatnych? Jeżeli tak, sprawdź, czy problem też tam występuje.

Jeżeli żadna z rad podanych tu w temacie nie pomoże, radziłabym Ci skontaktować się z supportem gry, tam osoby odpowiedzialne za kwestie techniczne powinny udzielić Ci pomocy.

who cares?

Opublikowano

karta sie prawdopodobnie przegrzewa :)

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

spróbuj odpalić z inną zgodnością, miałem coś podobnego póki nie zmieniłem zgodności, ew. spróbuj grać na oknie w swojej rozdzielczości

Opublikowano

Bawiłam się rozdzielczością i zgodnością, nic nie pomaga. Jeśli chodzi o sterownik do karty graficznej to jest najnowszy, nie wiem na jaki zmienić, żeby pomogło.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Po pierwsze zmieniłbym rozdzielczość na mniejszą jezeli nie to za słabe parametry kompa. W tym przypadku mi sie wydaje ze grafika i paięć RAM do zmiany na silniejsze

Pozdr.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...